ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Glöm paddan – de lever som om det är 1986

Peter Löwendahl · 12 Sep 2013
Uppdaterad 12 Sep 2013

Saknar du hockeyfrillan, neonfärgerna och en ung Tom Cruise? Gör då som Blair och Morgan, som har slängt ut all teknik som kommit senare än året de själva föddes, 1986.

klar

Artikellänk är kopierad

Blair och Morgan McMillan lever kvar i 1986.
Blair och Morgan McMillan lever kvar i 1986.

Fast för deras del var det inte längtan tillbaka som fick de att ta steget. De ledsnade helt enkelt på att dagens teknik tog så stor del i deras och deras barns liv, skriver kanadensiska tidningen Toronto Sun.

– Femårige Trey älskar verkligen iPhones och iPads. Vi hade en Ipad tidigare och en dag när jag frågade honom om han ville gå ut och leka sa han att han ville spela på iPaden. Men det är så fint väder, ska vi inte gå ut, sa jag. Men han sa nej, jag vill spela på iPaden. Då slog det mig – när jag var barn levde jag utomhus, säger Blair McMillan, 26, till tidningen.

Han och hans sambo bestämde sig då för att slänga ut all modern teknik och leva ett år som man levde 1986. Ut: iPhone, iPad och internet. In: hockeyfrilla, rosa kassettbandspelare och uppslagsverk från 1960-talet. I april 2014 är de klara med sitt livsexperiment, och hittills är de nöjda med effekten – under sommarens bilsemester blev barnen visserligen rastlösa i bilen, men när de kom fram till hotellet och poolen lekte de och var aktiva. Medan de andra barnen vid poolen var upptagna med sina föräldrars plattor.

Och även om Morgan , 27, erkänner att hon ibland saknar tv:n och iPaden när hon ligger i sängen på kvällen, menar hon att det även är positivt för familjekänslan.

– Vi är närmare varandra, vi pratar mer, säger hon till Toronto Sun.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro