ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Glöm skärbrädan för 4 000 – de här hörlurarna kostar en halv miljon

Aron Andersson · 4 Nov 2015
Uppdaterad 4 Nov 2015

Foto: Sennheiser


Per Morbergs skärbräda för 4 000 kronor skapade stor hysteri. Men summan är en spottstyver jämfört med andra lyxprodukter. Nu släpps ett par hörlurar för 500 000 kronor.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är tyska Sennheiser som nu presenterat sin senaste lyxprodukt, ett par hörlurar för 50 000 euro, ungefär 470 000 kronor. Modellen heter ”Orpheus” och levereras med en förstärkare i carraramarmor från Italien, skriver The Register.

En specialbyggd sajt har skapats för hörlurarna där de beskrivs med storslagna ord och reklamfilmer och ett interaktivt spel där du kan hugga fram en ljudsten ur en monolit från yttre rymden.

”Det renaste av ljud, skyddat från kaos och störningar från världen utanför, är nu redo att träda fram från monumentets hjärta”, står det bland annat om hörlurarna som har en silverpläterad kopparsladd, handgjorda hörselkåpor i äkta läder och en tillhörande rörförstärkare. 

►LÄS MER: Här är nya Apple Watch – kostar 10 000 dollar

Förra veckans stora snackis var Per Morbergs skärbräda för 4 000 kronor. Nyhetssajten Kit räknade ut att kvadratmeterpriset på brädan, 16 300 kronor, är jämförbart med en bostadsrätt i Skellefteå. Men i jämförelse med hörlurarna ligger brädan alltså i lä.

Nu är inte hörlurarna gjorda av trä, men frågan är om de mer exklusiva materialen och tillverkningsprocessen verkligen motiverar den skyhöga prislappen – och vem som ska ha råd att köpa dem. 

►LÄS MER: Stulet: Tjursperma för en halv miljon

Foto: Sennheiser
klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro