ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Glöm smarta klockor – nu satsar Google på smarta skedar

Aron Andersson · 11 Sep 2014
Uppdaterad 11 Sep 2014

Foto: Lift Labs


Apple har precis introducerat företagets första smarta klocka. Men Google ligger långt före dem. Nu satsar sökjätten på smarta skedar.

klar

Artikellänk är kopierad

Smarta klockor är SÅ våren 2014 om du frågar Google. När Apple visade sin smarta klocka i veckan gäspade troligtvis sökjätten. De introducerade Android Wear redan i mars i år och under hösten släpper flera tillverkare klockor med stöd för operativsystemet.

Samtidigt kommer Apple Watch i butik först i början av nästa år. Och då har Google redan satsat vidare – på skedar verkar det som.

Google har nämligen köpt företaget Lift Labs, som tillverkar en elektrisk sked. Vad är det som lockar med en sådan? Jo, syftet med skeden är att göra det lättare för personer med Parkinsons sjukdom att använda den. Skeden rör sig automatiskt för att motverkar de skakningar som sjukdomer ger upphov till.

Företagets verksamhet kommer i och med uppköpet att ingå i affärsområdet Google X, enligt The Verge. Inom denna del av sökjätten finns även ett par smarta kontaktlinser med inbyggd blodsockermätare. Dessa kan underlätta för personer som har diabetes.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro