ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Glöm "White Christmas" – Det blir en svart jul i år

Katarina Matsson · 23 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Svart julgran, svart julstjärna, svarta paket – och en svart halmbock. Det lackar mot jul och det ser mörkt ut. – Det finns mycket dramatiskt svart den här julen. Det är en fortsättning på den barocka medaljongsmönstrade inredningstrenden. Man doppar en klassisk elljusstake i svart och plötsligt känns den helt ny, säger Anna Stensland, designchef på Åhléns hem.

Den svenska julen blir allt mer designad. – Fanny- och Alexander-julen håller på att luckras upp och den traditionella julgranskulan har fått ordentlig konkurrens, säger Lotta Ahlvar, vd på Moderådet.

Men totalt becksvart blir det inte. I den svarta trenden finns mycket ljus, både levande och elektriskt, och detaljer i silver och blanksvart lyser upp.

Och den konservative kan hålla fast vid traditionen.– Vi ser också mycket traditionellt svenskt. Inget inom heminredning är så laddat som julen, säger Tina Björeman, inredare på Ikea.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro