ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gnistrande kallt på nyårsnatten

Mikael Silberstein · 27 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Fram med den riktigt varma jackan till nyår. Då kommer kylan och snön. Till helgen blir det milt och lite blåsigt. – Det känns ofta som att julen brukar vara lite varmare och sedan brukar kylan komma till nyår i södra Sverige, säger Eva Strandberg, jourhavande meteorolog på SMHI.

På nyårsafton börjar det bli allt kallare och det blir nollgradigt i Götaland och östra Svealand. Det finns en viss risk för snö eller regn. I resten av landet blir vädret klart. I västra Svealand och i södra Norrland blir det två till åtta minusgrader och resten av Norrland upp till minus femton grader.

Nyårsdagen bli klar och kall i hela landet med risk för en del snöbyar. I Götaland och Svealand blir det noll till minus fem grader och i resten av landet minus tio till minus tjugo. Till helgen blir det milt väder. Under fredagen blir det omkring fem plusgrader, blåsigt och risk för regn i södra Sverige och minusgrader i norr.

Det börjar bli kallare under lördagen och söndagen och temperaturen väntas bli omkring noll till minus tio norr om Stockholm. Solen kan titta fram i södra Sverige på sönda

klar

Artikellänk är kopierad

Mikael Silberstein
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro