ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gnosjö sluter upp för att ge tiggarna en bättre tillvaro

Fredrik Tideman · 26 Sep 2014
Uppdaterad 26 Sep 2014
En grupp invånare i Gnosjö hjälper tiggarna att komma på fötter. På bilden handlar Tyra Johansson hembakt bröd. 

En grupp invånare i Gnosjö hjälper tiggarna att komma på fötter. På bilden handlar Tyra Johansson hembakt bröd.  Foto: Paul Zyra/Sveriges Radio


I Gnosjö kommun har en frivilliggrupp startats för att hjälpa tiggarna att få en bättre tillvaro. Med invånarnas hjälp har tiggarna blivit entreprenörer som bland annat säljer bröd och och klyver ved.

klar

Artikellänk är kopierad

Elenor Jonhansson är en av initiativtagarna till gruppen i Gnosjö som bestämde sig för att hjälpa tiggarna , skriver Sveriges Radio Jönköping

Hon berättar att hon mötte en ung kvinnlig tiggare utanför en mataffär som hon började prata med och förstod att hon behövde vinterkläder. Hon bestämde sig för att försöka hjälpa till och ringde runt till vänner och församlingar.

– Det kom ganska många och nu är vi ett riktigt stort lag som försöker hjälpa dem, säger hon till SR Jönköping.

LÄS MER
Jens gav tiggaren jobb i stället för pengar

Frivilliggruppen har bland annat hjälpt tiggarna att baka bröd som de sedan säljer. De säljer även kantareller och lingon och jobbar med att klyva och packa ved.

– Att lägga pengar i koppen löser inte problemet, det bara skjuter det framför sig. Det måste till entreprenörskap och företagande och ett nytt sätt att tänka, genom att försörja sig, säger Mats Johansson, en annan av de Gnosjöbor som hjälper till.

LÄS MER
Nej, det var inte svartarbete att ge tiggaren jobb
klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Tideman
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro