ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

God man tänkte lura åt sig mångmiljonarv

Jonas Andersson · 23 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

MFF-spelaren ville att arvet skulle gå till välgörenhet

klar

Artikellänk är kopierad

En god man åtalas för att ha försökt lura till sig miljoner efter en avliden MFF-spelare.Den framgångsrike skånske fotbollsspelaren och hans hustru var goda för mellan 50 och 100 miljoner kronor.

Nu åtalas en 48-årig man som har varit god man för paret för att ha försökt roffa åt sig en del av arvet. Åtalet kom in till Lunds tingsrätt i går. Åklagaren har rubricerat brottet som grovt bedrägeri.

Paret hade inga barn och ville att arvet efter dem skulle gå till välgörande ändamål. Men den gode mannen misstänks i september 2003 ha lurat den tidigare MFF-spelaren och hans fru att skriva under ett nytt testamente, där deras fastighet med tillhörande lös egendom skulle gå till honom själv och hans fru. Den gode mannen och hans hustru skulle därmed kunna tillgodogöra sig värden för minst 4 miljoner kronor.

En begravningsbyrå upptäckte det märkliga förhållandet i testamentet sedan den före detta MFF-spelaren hade avlidit i februari 2004. Frun har efter mannens bortgång bekräftat att deras vilja var att arvet skulle gå till välgörande ändamål.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro