ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Goda nyheten: Rikligt med jordgubbar till midsommar

Sofia Clason · 19 Maj 2018
Uppdaterad 19 Maj 2018
Den senaste tidens värmebölja bådar gott för jordgubbarna.

Den senaste tidens värmebölja bådar gott för jordgubbarna. Foto: Pixabay


Den senaste tidens värmebölja har välkomnats glatt av många soldyrkare. Men det är inte bara vintertrötta människor som mår bra av solen – det gör även jordgubbarna.

klar

Artikellänk är kopierad

– Värmen gör att allt går så himla mycket fortare. Speciellt när det är varmt på natten också, säger odlaren Fredrik Hörenius till SVT.

För ett par veckor sedan låg jordgubbarna efter i utvecklingen, men sedan värmen kom har det gått snabbt. Sommarens prognos för jordgubbar ser nu ljus ut och de inhemska bären beräknas räcka åt alla.

Den som hållit tummarna för att jordgubbarna ska hinna fram till midsommar kan också slappna av, menar Fredrik Hörenius.

Redan några veckor innan midsommardagen kan det finnas gott om jordgubbar, om det inte blir frost och vädret svalnar av igen.

Däremot finns det negativa konsekvenser av en så här varm försäsong. Plantorna blir stressade och om man inte vattnar tillräckligt så blir jordgubbarna små.

– Det kan gå så snabbt att vi inte hinner skörda och sälja allt, om det mognar i hela landet samtidigt så blir det problem, säger Fredrik Hörenius till SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Sofia Clason
Sofia Clason
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro