ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Godisälskaren Fanny fick skräddarsytt jobb

Josefin Svenberg · 17 Jun 2013
Uppdaterad 18 Jun 2013

Bland hundratals sökande blev Fanny Siltberg, 21, från Uppsala utvald att sommarjobba som provsmakare av godis hos Karamellkungen.

klar

Artikellänk är kopierad

"Jag måste nog strukturera upp provsmakningen på något sätt, det är väldigt många olika godissorter", säger Fanny  Siltberg, 21, som har årets sötaste sommarjobb: Provsmakare hos en godisleverantör.
"Jag måste nog strukturera upp provsmakningen på något sätt, det är väldigt många olika godissorter", säger Fanny  Siltberg, 21, som har årets sötaste sommarjobb: Provsmakare hos en godisleverantör.Foto: Lotta Bergseth

I sin ansökningsvideo återgav Fanny sitt ”godis-cv” – från hur hon vid sju års ålder insåg att lördagsgodiset inte var till för att sparas, till hur hon sålde in lösgodis som Sveriges bästa tillgång när hon bodde utomlands.

–  När jag såg jobbannonsen trodde jag först att det var ett skämt. Det lät som skräddarsytt för mig eftersom jag är en riktig godisgris.

Förutom att hitta nya godissorter ska Fanny medverka på demodagar i butiker och skriva om sina erfarenheter i Karamellkungens sociala medier.

–  Det känns som en perfekt mix för mig eftersom jag har studerat kommunikation och går på Handels nu – plus att jag älskar godis så klart. 

Har du något särskilt godis som du ska jobba för att få in i sortimentet?

–  När jag bodde i England fastnade jag för Skittles. De är som Jelly Beans men med ett hårdare sockerskal. De tycker jag borde finnas här.

Hur mycket godis äter du?

–  Jag köper en påse några gånger i veckan. Kan det bli ett kilo i veckan, kanske?

Här kan du se Fannys ansökan:

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro