ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Golfstjärna åtalas efter krogslagsmål

John Lindblom · 8 Feb 2013
Uppdaterad 28 Okt 2013
Golfstjärna åtalas efter krogslagsmål

Golfstjärna åtalas efter krogslagsmål Foto: Scanpix


Misshandel. En av Sveriges mest kända golfproffs har åtalats. Under en krogkväll kring Stureplan ska stjärnan ha misshandlat en ordningsvakt blodig.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det blev en brottningsmatch, säger den svenska  golfstjärnan i polisförhör.

Den kände idrottsprofilen åtalas för våld mot tjänsteman vid Stockholms tingsrätt efter att ha knuffat in en ordningsvakt i en vägg på innekrogen Sturecompagniet. Stjärnan ska dessutom ha träffat ordningsvakten med ett knytnävsslag med blod från läppen som följd.

Idrottsstjärnan, en av de mest kända inom svensk elitgolf, var i början av december i fjol ute med vänner på Sturecompagniet när en man i sällskapet blev ombedd att lämna krogen  på grund av berusning.

Golfstjärnan gillade inte vakternas bedömning och hamnade i diskussion med en av vakterna. Plötsligt ska det hela ha mynnat ut i en brottningsmatch innan ytterligare vakter fick stopp på bråket.

Golfstjärnan nekar till att ha slagit till ordningsvakten. Kammaråklagare Anders Sundholm styrker åtalet med ytterligare ett vittne, en entrévärd, som sett knytnävsslaget från golfstjärnan, förutom  ordningsvakten som ska ha tagit emot slaget.

– Det är fängelse i straffskalan, upplyser kammar-åklagare Anders Sundholm.

Den åtalade idrottsprofilen har tidigare varit en av landets bästa golfare. Han är fortfarande aktiv som proffs.

Metro har sökt den kände idrottsprofilen för en kommentar.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro