ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gömde sin son i garage – i fyra år

Metro-TT · 21 Sep 2012
Uppdaterad 22 Sep 2012
Den vanvårdade fyraåringen hittades i ett garage.

Den vanvårdade fyraåringen hittades i ett garage.


klar

Artikellänk är kopierad

Två föräldrar i danska Helsingör är misstänkta för vanvård av barn sedan en pojke som tros vara i fyraårsåldern hittats gömd i ett garage.

En polis hittade pojken när huset undersöktes på grund av annan misstänkt kriminalitet — gömd under en matta bakom en bil.  Föräldrarna har lyckats hålla pojkens existens hemlig för myndigheterna efter att tidigare ha fått sex barn tvångsomhändertagna. Orsaken till de tidigare tvångsomhändertagandena har varit att barnen hållits isolerade från omvärlden.

Enligt Helsingörs Dagblad var pojken i mycket dålig fysisk och psykisk form när han hittades i augusti.

Helsingörs kommun hade tidigare fått ett tips om pojken, men ansåg sig inte kunna ingripa, eftersom den statliga så kallade Ankestyrelsen avrått från att göra det med motiveringen att grunderna var för lösa.

De tidigare tvångomhändertagningarna har tidigare varit föremål för en livlig debatt i danska medier och har även växkt en politisk diskussion. Paret har också ställt upp i kommunvalet i Helsingör 2005.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro-TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro