ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Google Earth i Iphone

Kristoffer Rengfors · 27 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

För den som inte nöjer sig med Google Maps i Iphone släpps nu Google populära kartprogam Google Earth till telefonen.Google Earth drar full nytta av multitouch-funktionen på Iphone, vilket gör applikationen nästan enklare att använda än den version som finns tillgänglig för persondatorer.Dessutom drar applikationen nytta av accelerometern i telefonen, vilket gör det möjligt att luta kartan för att se berg och annan kuperad terräng. Google Earth drar även nytta av gps, trådlösa nätverk och mobilnätet för att hålla reda på användarens position. I Iphone-versionen finns inlägg från Wikipedia kopplade till specifika platser.

Google Earth till Iphone släpptes under söndagen i 20 länder, däribland Sverige. En version av Google Earth planeras även till operativsystemet Android, men något datum för lansering finns ännu inte.För kartnördar med en Iphone kan det även vara glädjande nyheter att Googles Street View dyker upp i nästa uppdatering av Iphone. Det skriver Cnet.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro