ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Google får inte visa minibilder i Tyskland

Kristoffer Rengfors · 14 Okt 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Inga fler tumnagelsbilder i Tyskland. 

Inga fler tumnagelsbilder i Tyskland. 


klar

Artikellänk är kopierad

Google kan inte använda sitt bildsökningssystem i Tyskland. Det blir resultatet av ett domstolsbeslut i går. Efter att en fotograf och en serietecknare från Tyskland stämt Google för intrång i deras upphovsrätt blir nu Googles bildsökning förbjuden i landet. Domstolen hävdar att de tumnagelbilder Google skapar inte kan räknas som ett eget verk, och därför gör intrång i upphovsrätten.Domstolen lägger ansvaret på Google att sortera ut vilket material som är skyddat av upphovsrätt, något som är väldigt svårt att göra automatiskt. Därför är det troligt att Googles system för bildsökningar förändras radikalt i Tyskland. – Dagens domslut är väldigt dåligt för tyska internetanvändare. Det är ett stort steg bakåt för internethandel i Tyskland, och det är väldigt dåligt för de tusentals webbsajter som förlorar värdefull trafik som kommit från "Image Search" och liknande tjänster, säger en talesperson för Google till sajten Paidcontent.org.

I flera tidigare fall där bland annat ett amerikanskt porrföretag och flera tidningar i Belgien stämt Google, och vunnit, har de sedan gett sig efter andra sökmotorer. Microsoft, Yahoo och andra med bildsökningsfunktioner bör alltså se upp även i det här fallet.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro