ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Google Glass-app som filmar när du har sex får kritik

Aron Andersson · 21 Jan 2014
Uppdaterad 21 Jan 2014

En ny app till Googles smarta glasögon ska spela in par som har sex. Men nu möter Sex with Glass” kritik, innan den ens släppts.

klar

Artikellänk är kopierad

Vill du ha sex med Googles glasögon?
Vill du ha sex med Googles glasögon?Foto: TT

”Se vad din partner ser.” Det lovar en grupp brittiska utvecklare som skapat en app de kallar ”Sex with Glass”. Den är gjord för Googles smarta glasögon och använder den inbyggda kameran för att filma när par har sex. Videon från dina glasögon visas direkt i skärmen på din partners glasögon, och vice versa.

Det går även att koppla en Iphone till appen som fångar video ur ett tredje perspektiv. Dessutom kan appen föreslå olika ställningar om den aktiveras med röstkommandot "give me ideas”.

Efteråt klipps videon ihop till en film, som för användarnas integritets skull automatisk raderas efter fem timmar. Denna funktion beskrevs på sajten vara till för alla tjejers skull. En formulering som bland annat tekniksajten The Verge kritiserade. Denna mening har nu plockats bort från sajten.

Appen har dock fått mer kritik än så, och kallas bland annat ”den löjligaste Google Glass-appen hittills”, enligt Appguiden

Under rubriker som ”vad han ser” och ”vad hon ser” är det genomgående kvinnokroppar på de bilder som finns på appens sajt, skriver även The Verge.

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro