ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Google lanserar Android redan om fyra veckor

Kristoffer Rengfors · 13 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Android som det såg ut i ett utvecklingsstadium.

Android som det såg ut i ett utvecklingsstadium. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Google kommer att lansera sin mobilplattform Android inom en månad. Det uppger tidningen Wall Street Journal. Visserligen uppgav samma tidning så sent som i juni i år att Googles mobilprojekt skulle bli försenat till 2009. Men de senaste uppgifterna som enligt tidningen kommer från källor inom Google är att Android lanseras den 17 september. Den första Androidtelefonen uppges även vara en kontantkortstelefon.Enligt Wall Street Journal ska telefonen kosta 399 dollar i handeln och vara tillverkad av Taiwanesiska HTC. Telefonen har fått kodnamnet G1, men är förmodligen samma telefon som den HTC Dream som tidigare gått att se i ett klipp på videosajten Youtube (se klipp nedan). Telefonen kommer ha ett qwerty-tangentbord och 3-megapixelkamera om källorna har rätt.

Bloggen Tmonews skriver även att telefonen inte kommer att kunna användas utan ett gmail-konto. Om det stämmer kvarstår att se.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro