ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Google sparkar 200

Kristoffer Rengfors · 27 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Google tvingas avskeda 200 personer. Något som visar att även ett högst lönsamt företag som Google känner av lågkonjukturen. Cirka en procent av den 20 200 personer starka personalstyrkan på Google tvingas sluta när företaget säger upp 200 tjänster. Siffrorna är inte lika häpnadsväckande stora som för företag inom liknande branscher. Googles omsättning har ökat under de senaste 15 månaderna, trots att konjukturen sviktat. Men Google behöver skydda företagets aktiekurs från att falla och gör därför besparingar ändå. Sedan tidigare har Google gjort sig av med cirka 100 personalrektyterare när det fyra och ett halvt år långa anställningsmarathon som gjorde att Google vuxit med 17 000 anställda till slut fick stanna av under hösten. I Sverige har Google stängt sitt utvecklingskontor i Luleå.

– Att göra sådana här förändringar är aldrig enkelt, och vi inser att lågkonjukturen gör det ännu värre för de som drabbas, säger Omid Kordestani, chef för marknadsutveckling på Google i ett uttalande. Googles aktiekurs steg med 2,7 procent efter beskedet om neddragningarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro