ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Google Sverige söker folk – "har inget tak"

Rikard Berglin · 2 Feb 2010
Uppdaterad 11 Feb 2011
Stina Honkamaa.

Stina Honkamaa. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Nelson Mattos är Googles Emea-chef.
Nelson Mattos är Googles Emea-chef.Foto: Rikard Berglin

Google rankas ofta som världens bästa arbetsplats. Nu expanderar företaget i Sverige.

På kontoret i Stockholm jobbar i dag ett sextiotal personer, av dessa är ett trettiotal ingenjörer. Nu söker man fler. Hur många det blir är dock mindre noga.– Vi har inget tak, det beror på hur många som tar sig igenom intervjuprocessen, berättar Nelson Mattos, chef för den region som Google kallar Emea, Europa, Mellanöstern och Afrika.

På Google är det inte chefen som intervjuar arbetssökande.– Kandidater intervjuas av andra ingenjörer och kolleger, det är de som ska jobba med personen, inte chefen.

Den som lyckas ta sig genom nålsögat och få ett jobb på Google behöver bara jobba fyra dagar i veckan. Den femte dagen gör man vad man vill, – Så länge det är lagligt, betonar Nelson Mattos.

Över ett skrivbord på kontoret i Stockholm tornar en gigantisk legoversion av rymdskeppet Millenium Falcon från "Star wars", en av de anställdas så kallade 20-procentsprojekt.– Vår filosofi är att ge de anställda utmanande tekniska problem och att ge dem en kul miljö. Folk ska inte behöva bry sig om att göra frukost eller sådana saker, vi fixar det, säger Nelson Mattos.

Det finns flera fördelar med att bygga ut i Sverige, menar man på Google. Det finns starka universitet med tekniska utbildningar, en stark kultur av innovation och mycket talang inom fältet telekommunikation och video.

Och det är just video och telekommunikation man fokuserar på vid Stockholmskontoret, som ansvarar för tjänsterna Google Voice and Video Chat.

Så får du Googlejobbet

Här är Nelson Mattos tips.

1. Engelska. Engelska är det officiella språket på kontoret, alla på Google ska kunna kommunicera med alla andra på kontoren runt om i världen.

2. Teknisk kunskap. Men vi har fysiker och folk från konstvärlden inom Google, så det är inte allt.

3. Passion. Man måste ha passion för sina idéer.

4. Social färdighet. Jag gör flygplatstestet. Om mitt flyg ställs in, skulle jag då vilja tillbringa en timme på en flygplats med den här personen?

5.Analytisk. Vi gillar folk som kan lösa problem på intressanta sätt.

klar

Artikellänk är kopierad

Rikard Berglin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro