ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Google vill bygga "terminators"

Metroteknik.se · 20 Feb 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

"Artificiell intelligens är inte så långt borta som folk tror"

klar

Artikellänk är kopierad

– Det finns personer på Google som verkligen, i stor skala, försöker skapa artificiell intelligens (AI)… Det är inte så långt borta som folk tror, sa Larry Page, en av Googles grundare i ett tal vid den årliga American Association for the Advancement of Science Conference i fredags uppger CNET news.com.Larry Page menade i sitt tal att hjärnans mekanismer inte alls är särskilt komplicerad. Med datorhjälp ska det vara möjligt att inom en nära framtid kunna kartlägga hjärnans funktioner. Mänskligt DNA beräknar Page i komprimerad form inte innehålla mer information än ett modernt operativsystem.

Google har tidigare ifrågasatts för de stora mängder sökdata företaget har lagrat efter alla som använder deras omåttligt populära sökmotor. Google har alltid hävdat att deras avsikter med den massiva datalagringen enbart är att förbättra söktjänsterna. Hur alla uppgifter Googles användare lämnat efter sig i företagets databaser används vid framtagningen av AI är ännu inte klart.

klar

Artikellänk är kopierad

Metroteknik.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro