ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Googleannons kan censurera din sajt

Mia Odeh · 21 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Metro Teknik har utan resultat sökt Google för en kommentar avgående Rosemari Södergrens avstängning. 

Metro Teknik har utan resultat sökt Google för en kommentar avgående Rosemari Södergrens avstängning.  Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Det råder hårda villkor för Googles annonser på privata sajter. Bloggaren Rosemari Södergren länkade till en pokersajt, då blev hon avstängd från Google Adsense.– Jag fick ett mejl från Google för två veckor sedan där de skrev att jag är involverad i spridning av upphovsrättsskyddat material, säger Rosemari Södergren.

Därefter spärrade Google sin annonstjänst till hennes sida. Efter en tids mejlkontakt bestämde hon sig för att ta bort de två länkar som Google anmärkt på. Enligt sin policy hade de kunnat stänga av åtkomsten till innehållet på sajten om någon anmält misstanke om upphovsbrott.– Självklart har de rätt att utforma sina annonsavtal, men de är ju ett så stort företag.  Man vet inte om de kan påverka ens sajt, säger Rosemari Södergren.

Enligt Google får deras annonser inte användas på sajter som innehåller exempelvis casinospel, mycket svordomar eller upphovsrättsskyddat material.

Rosemari har inte publicerat någon upphovsrättsskyddat material på sin hemsida, utan länkat till en pokersajt och samlat länkar till sajter där man kan titta på strömmade filmer.– Det finns tidningar som listar sajter där läsarna kan hitta filmer. Det är där jag hittar länkar till min lista, säger Rosemari Södergren.

klar

Artikellänk är kopierad

Mia Odeh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro