ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Googles nya smartphone Pixel tar upp kampen mot Apple

TT · 4 Okt 2016
Uppdaterad 4 Okt 2016
Den nya telefonen visades upp under en presskonferens. 

Den nya telefonen visades upp under en presskonferens.  Foto: AP/TT


klar

Artikellänk är kopierad

Googles nya smartphone Pixel kommer med den virtuella Google Assistant samt en kamera som IT-jätten påstår vara bättre än i Iphone 7.

Mobilen är den första där Google står för både mjukvara och hårdvara och sällar sig därmed till Apple, som länge haft ett strikt ekosystem med kontroll över både mjuk- och hårdvaran i telefonerna.

- Vi bygger en hårdvara med Google Assistant som kärna, sade Rick Osterloh, chef för den Kalifornienbaserade internetjättens hårdvaruavdelning, när Pixel lanserades på tisdagen.

Pixel marknadsförs också med obegränsat lagringsutrymme för foto och video samt att den gör det enkelt att växla mellan olika operativsystem, från exempelvis Android eller Iphone, genom att smidigt kunna överföra kontakter, lagrad data och meddelanden.

Akilleshälen för många mobiler är batteritiden. Enligt Google kommer 15 minuters laddning av Pixel att räcka till sju timmars användning.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro