ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Googles program snart i bilar och tv-apparater

Kristoffer Rengfors · 23 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Android kan bli operativsystem i tv-apparater, navigatorer och bilar. 

Android kan bli operativsystem i tv-apparater, navigatorer och bilar.  Foto: Scanpix / Montage


klar

Artikellänk är kopierad

Google sprider sina tentakler åt många håll. Snart kan företagets mobila operativsystem Android flytta in i en bil eller tv nära dig.

I kväll premiärvisas den första telefonen med Googles operativsystem Android. Den tyskägda operatören T-mobile släpper den första Androidtelefonen i USA. Men Googles Android kommer inte bara att dyka upp i mobiltelefoner.

– Vi börjar se hur Android blir designat för att passa i apparater som sträcker sig långt från mobiltelefoner. Android kan hamna i bilar eller hemelektronik, säger John Bruggeman, marknadschef på Wind River Systems, till Cnet. Wind River Systems är ett av de företag som ingår i Googles allians Open Handset Alliance. Inga specifika produkter finns ännu angivna men enligt John Bruggeman kan det handla om tv-apparater, digitalboxar och bilar. Och Androidprodukterna kan komma redan nästa år, skriver Cnet.– Jag vill inte förstöra spänningen genom att berätta för mycket. Ni kommer att få se produkterna under 2009. Jag skulle till och med bli chockad om de inte dyker upp då, säger John Bruggeman.Android bygger på öppen källkod vilket gör att i princip vem som helst kan bygga sin egen version av operativsystemet. Men bara för att något är baserat på en öppen standard innebär det inte att alla är intresserade av hoppa på tåget. Wind River Systems har länge försökt att sprida Linux till mindre apparater tidigare, med blandade resultat.

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro