ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Googlesökningar avslöjar: Så sällan ligger vi egentligen

Emma Kirkhoff · 28 Jan 2015
Uppdaterad 28 Jan 2015
Våra sökningar på nätet avslöjar hur hett vi egentligen har det mellan lakanen.

Våra sökningar på nätet avslöjar hur hett vi egentligen har det mellan lakanen. Foto: AllOverPress


Sökningar på Google avslöjar att vi överdriver hur ofta vi har sex. En orsak verkar vara att vi bekymrar oss för mycket om våra kroppar.

klar

Artikellänk är kopierad

New York Times har granskat sökningar om sex på amerikanska Google. Resultatet är en smula genant. 

Sökstatistiken visa nämligen att vi överdriver rejält hur ofta vi har sex. I traditionella undersökningar svarar en genomsnittlig heterosexuell amerikansk man att han har sex 63 gånger om året. För kvinnor är motsvarande siffra 55 gånger per år.

Men googlingar avslöjar att det i verkligheten är desto svalare mellan lakanen – och både gifta och ogifta par klagar på att de har sex för sällan. När all data och sökningar har tagits i beaktning visar det sig att en genomsnittlig amerikan – och kanske också svensk? – i genomsnitt har sex 30 gånger om året, eller var tolfte dag.

Kroppsoro påverkar

Varför har vi då sex så sällan? Enligt Google verkar det delvis bero på att vi oroar oss alldeles för mycket för hur våra kroppar ser ut och uppfattas av vår partner.

Män funderar omotiverat mycket på storleken på sitt kön. Mäns googlingar om hur de kan göra sina penisar större är fler än det totala antalet sökningar för hur man stämmer en gitarr, steker en omelett och byter däck på bilen. 

Den absolut främsta googlingen bland män angående hur kroppen förändras när man blir äldre är huruvida deras penis samtidigt riskerar att krympa. Bara en procent av alla sökningar med ordet penis handlar om hur man kan göra den mindre. 

Mäns näst vanligaste sexfråga till Google är hur de kan fördröja utlösningen och på så vis förlänga sexakten. 

Hur är det då – bryr sig kvinnor om storleken?

Nja, enligt Google inte särskilt mycket. Och i  de fall kvinnor faktiskt gör en sökning  om storleken på en penis, handlar det oftast om att den är för stor.

Kvinnor frågar om doft

Inte heller mäns osäkerhet vad gäller längden på sexet matchar kvinnors googlingar. Ungefär hälften av kvinnors sökningar handlar om hur de kan få sin man att komma tidigare. Och den vanligaste sökningen om mannens utlösning handlar faktiskt inte om när den kommer utom om varför den inte kommer alls. 

Kvinnor ställer också frågor till Google om sitt kön – men oftast är frågorna hälsorelaterade. Ungefär en tredjedel av sökningarna gäller andra frågor; hur man ska raka könet, göra det tightare eller få det att  smaka bättre. 

En vanlig undran som kvinnor också verkar bära på är hur de kan få könet att lukta bättre. De oroar sig till exempel för att underlivet luktar fisk, vinäger, lök, amoniak, ost, vitlök och svett. 

Män googlar däremot inte särskilt ofta om sin kvinnas kön. Men när de faktiskt gör är det oftast för att klaga på det som kvinnor är mest rädda för: att det luktar konstigt. Män försöker komma underfund med hur de ska säga det utan att såra sin kvinna.

Vad folk inte vet

Vad ska man då dra för slutsatser av allt det här?

Dan Ariely, professor i psykologi vid Dukeinstitutet för hjärnforskning, tycker att man ska komma ihåg att folk inte googlar om allt som de tänker på. Sökstatistiken är snarare ett litet urval av människors tankar och funderingar.

Behöver du veta hur man steker en omelett frågar du kanske en släkting. Men du är kanske inte benägen att fråga samma släkting om penisförstoringar.

– Google återspeglar vad människor inte vet och behöver mer information om, säger Dan Ariely till NY Times.

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Kirkhoff
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro