ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gör backup på nätet

Mia Odeh · 4 Mar 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Med automatisk backup till en fysisk lagringsplats på annan ort riskerar du förhoppningsvis inte att mista all information om datorn kraschar. I dag finns ett flertal företag som erbjuder automatisk backup via internet till privatpersoner. Här är några av dem.

Lagra hur mycket du vill med Carbonite

Betalas för ett år i taget med obegränsat backup-utrymme. Ett system med prickar i olika färger på dokumenten ger en snabb överblick över vilka dokument och mappar som är säkrade, på gång eller inte alls kopierade. På hemsidan erbjuds en gratis provtid på 15 dagar.

Åtkomst överallt med Diino

På Diino får privatpersoner 2 gigabyte backup helt gratis. Tjänsten består av ett program som laddas ner, men backupen som görs via programmet går att komma åt från vilken dator som helst. I kontot finns möjlighet att skapa fotoalbum, egen hemsida och åtkomst av säker­hetskopierade filer, som mp 3 i mobilen.

Anslut alla dina datorer med Mozy

Den amerikanska backup-tjänsten gör först en grundlig säkerhetskopiering av alla filer på datorn. Därefter görs bara backup på nya eller ändrade filer vilket enligt Mozy gör backup-processen snabbare. Användaren skräddarsyr schemat med tider för backup. Har man fler än en dator hemma kan de anslutas till samma backup-konto, men då för dubbla kostnaden. 

Logga in med MSN till Windows Live Skydrive

Skydrive är en ny kostnadsfri tjänst från MSN. Förutom att göra backup kan användaren dela åtkomst till sina mappar med utvalda personer eller lägga mappar öppna för vem som helst. Användaren loggar in med sin e-postadress från MSN till sin kontosida där en mätare visar lagringsutrymmet.

klar

Artikellänk är kopierad

Mia Odeh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro