ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gör en lobster roll som på den amerikanska östkusten

Jonas Cramby · 1 Jul 2018
Uppdaterad 1 Jul 2018
En äkta lobster roll smakar bara av hummer, smör, majo, bröd och kanske en nypa old bay-krydda.

En äkta lobster roll smakar bara av hummer, smör, majo, bröd och kanske en nypa old bay-krydda. Foto: IBL


Den amerikanska östkustdelikatessen Lobster roll är inte bara en av världens stora mackor – den är också så enkel och snabb att göra att den passar alldeles utmärkt som en lyxig lunch på lantstället.

klar

Artikellänk är kopierad

Man behöver inte ens använda hummer om man inte vill, kokta havskräftor, krabba eller till och med räkor fungerar också. En äkta lobster roll smakar bara av hummer, smör, majo, bröd och kanske en nypa old bay-krydda. Inget mer. Så här gör du.

4 portioner4 stora korvbröd av briochemodell2 humrar, eller andra färdigkokta skaldjur50 g smör4 vitlöksklyftor2 msk majonnäspressad citronsaft

Old bay-krydda:1 msk sellerisalt1 msk finmalda lagerblad2 tsk svartpeppar1 tsk paprikapulver½ tsk senapspulver

Lägg hummern i en skål, så att du samlar upp alla goda köttsafter, och bryt upp klor och stjärt och ta ut allt gott kött. Använd baksidan av en kniv att knäcka skalen med om ni har fått en hård jäkel. Skär hummerköttet grovt och lägg tillbaka i safterna. Den klassiska kryddan till lobster rolls heter Old bay, men den kan vara svår att få tag på utanför New England så då får man göra egen – perfekt att spara och ha till skaldjur hela sommaren. Mortla lagerblad tills de blir ett fint pulver, tillsätt de andra kryddorna och blanda.

Värm upp en stekpanna till medel­värme. Lägg i smöret och riv över vitlöken och stek korvbröden frasiga. Sänk värmen och lägg sedan hummern i smöret. Den ska bara bli ljummen, så ta det försiktigt så att den inte blir seg och trist. Lägg över hummern i en skål, tillsätt majon och rör snabbt om. Stoppa blandningen i ett korvbröd, pressa på lite citron. strö över lite old bay-krydda och servera snabbt som ögat.

klar

Artikellänk är kopierad

Jonas Cramby
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro