ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gör Möllan bilfritt”

Ingrid Arinell · 5 Feb 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
Theodor Mejias Nihlén ogillar bilar på Möllevångstorget.

Theodor Mejias Nihlén ogillar bilar på Möllevångstorget. Foto: Klara Leo


klar

Artikellänk är kopierad

Internetaktivismen växer i Malmö. Tusentals protesterar mot biltrafiken i innerstaden, hamburgerkedjornas ut­bred­ning och snurrdörrarna på Malmö central.

Sommaren 2008 startade Malmöinitiativet – ett fo­rum på nätet där du kan ge förslag på hur Malmö kan förbättras. Totalt har det kommit in cirka 150 initiativ och över tusen namnunderskrifter. Theodor Mejias Nihléns förslag ”Gör Möllevångstorget bilfritt” har flest underskrifter, 307 stycken.– Torget är den centrala mötesplatsen i Södra In­nerstaden, men det finns för lite grönska och sittplatser och jag tycker att vägen är störande, säger han. Theodor skapade även en Facebookgrupp för att slussa över folk till initiativet.

Vad tror du slår högst, en namnlista eller en Facebookgrupp?– I det här fallet Malmö­initiativet, eftersom poltikerna kommer att se det.

Annars är det på Facebook som internetaktivismen är störst. Gruppen ”Bojkotta McDonald’s från Lilla torg” har 1 148 medlemmar.

Ingela Wahlgren har initierat en bojkott mot Espresso House på Facebook. Hon har inget emot kaffekedjan, men vill protestera mot att originella kaféer och ölhak försvinner till förmån för välkända varumärken. – Jag tycker att det är tråkigt att samhället blir för likriktat. Jag vill göra folk uppmärksamma på att man kan rösta med sina pengar, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Ingrid Arinell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro