ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gör smarta matval 2009

Petra Axlund · 28 Dec 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
Henrik Ryman, kostcoach och ägare till restaurang Kalori, tipsar om hur du hanterar frestelserna till storhelger.

Henrik Ryman, kostcoach och ägare till restaurang Kalori, tipsar om hur du hanterar frestelserna till storhelger. Foto: Urban Brådhe


klar

Artikellänk är kopierad

Jul, mellandagar och nyårshelg betyder att det vankas mat, dryck och godsaker i tid och otid. Lär dig att göra smarta val under 2009.Du ligger där på soffan med en byxknapp som inte går att knäppa, smått illamående och undrar vad det var som hände. Badrumsvågen visar att du fått ett par oönskade extrakilon i julklapp. – Självklart ska man unna sig att äta gott under jul och nyår, det man äter under två tre dagar spelar inte så stor roll. Men det är då man börjar unna sig redan innan jul, fortsätter under alla mellandagar och hela nyårshelgen som det börjar synas, säger Henrik Ryman, kostcoach och ägare till restaurang Kalori.– Många har ju två veckors julledighet och det är då man äter för mycket. Hans tips är att aldrig gå på julmiddagar vrålhungrig, försök att äta ett nyttigt mellanmål innan. Och när du lägger på mat ta en stor del protein, grönsaker och håll igen på snabba kolhydrater, såser och dressingar. Försök att hålla igen på alkoholhaltiga drycker då de är mycket energirika och dessutom ger dig ett ökat fettsug dagen därpå.– Det är inga konstigheter, det som gäller är att försöka äta mindre rent energimässigt och äter man för mycket måste man kompensera i form av motion, säger Henrik Ryman. Men det är inte vad du äter mellan jul och nyår som verkligen räknas. Det är vad du äter mellan nyår och jul som är viktigt. De val vi gör i vardagen både när det gäller mat och motion. – Det är fredagsmys, lördagsfika, festmiddag, barrunda, brunch och slutligen söndagsmiddag, i stället för en ”ätardag” blir det tre på raken. Och det sätter så klart sina spår.

klar

Artikellänk är kopierad

Petra Axlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro