ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Göran Hägglund har fyra nya jobb – tar samtidigt ut full statsrådspension

Ida Gustafsson · 16 Mar 2016
Uppdaterad 16 Mar 2016
Sedan Göran Hägglund slutade i riksdagen och som partiledare har han fyra nya jobbuppdrag - samtidigt som han får ut över 61 000 kronor i statsrådspension.

Sedan Göran Hägglund slutade i riksdagen och som partiledare har han fyra nya jobbuppdrag - samtidigt som han får ut över 61 000 kronor i statsrådspension. Foto: TT


Sedan Göran Hägglund slutade i politiken har han fyra olika jobbuppdrag. Men trots det tar han fortfarande ut full statsrådspension 61 334 kronor i månaden – utan att dra av för andra inkomsten, avslöjar Aftonbladet.

klar

Artikellänk är kopierad

Göran Hägglund slutade som partiledare och i riksdagen förra våren. I dag har han startat en civil karriär och har i nuläget fyra jobb. Han är ledamot i vårdjätten Aleris styrelse, han är en anlitad föreläsare, är rådgivare åt en PR-firma och har utöver det nyligen fått ett uppdrag som handlar om pensionsfrågor åt regeringen. LÄS MER: Hägglund får styrelseuppdrag hos vårdjätte Trots de nya uppdragen tar Hägglund ut full statsrådspension på 61 334 kronor i månaden, avslöjar Aftonbladet. 

– Jag håller på att ställa om från lång tid i politiken till att klara mig på egna ben. Min ambition är att när det har gått ett år efter det att jag lämnade politiken så ska jag klara mig på egna ben, säger Göran Hägglund till tidningen. 

Enligt reglerna om statsrådspension ska den minskas om den tidigare ministern har andra inkomster. I Göran Hägglunds fall går alla pengar han tjänar in i hans egna företag. Hur mycket pengar det rör sig om vill den förre KD-ledaren inte berätta. LÄS MER: Göran Hägglund blir PR-konsult

Själv ser han det inte som ett problem: 

– Nej, reglerna är skapade för att de som tillbringat mycket lång tid i politiken ska få en möjlighet att ställa om till en civil bana. Jag skulle egentligen kunna luta mig tillbaka och inte göra någonting till pensionsåldern och kunna få den pension som vi nu pratar om. Det tycker inte jag är rimligt. Jag tycker det är rimligt att jag arbetar och försörjer mig, säger han till Aftonbladet. 

På frågan om varför han inte drar av pengarna han tjänar på pensionen säger Göran Hägglund att han tänker sig bedriva en företagsverksamhet  framöver där han har olika uppdrag som bidrar till hans försörjning.  LÄS MER: Tio tweets som visar att Göran Hägglund är roligast på Twitter 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro