ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Göran Johansson: Slagkraften är kuslig

Charlotte Simonson · 22 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Händelserna natten till tisdagen, som slog ut stora delar av centrala Göteborg, upprör Göteborgs politiker, som ser det som en provokation från den kriminella världen.– Det är förskräckligt, det här är inte likt någon annan händelse. Slagkraften i den är kuslig, säger kommunstyrelsens ordförande Göran Johansson (s).– Den som tror att man med ett enkelt angrepp kan göra något åt det gör det för enkelt för sig.

Han menar att Göteborg jobbar för fullt för att motverka brottsligheten och tar arbetet kring Ung och trygg som exempel.Kritiken riktar han mot staten, som drar ned på polisväsende och åklagartjänster.– Det är obegripligt. Jag förstår inte hur man kan dra ned på resurserna när man ser vad som händer.

Han betonar också föräldraansvaret.– Nu rekryteras 12- och 14-åringar. Föräldrarna måste vara väldigt observanta och ge empati och kärlek.

Kommunalrådet Jan Hallberg (m) vill se fler poliser på gatorna och skärpta straff.– Det är alldeles uppenbart att polisen måste skärpa insatserna betydligt och öka trycket.

klar

Artikellänk är kopierad

Charlotte Simonson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro