ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Göran Persson får nytt jobb

Metro.se · 8 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Göran Persson blir lobbyist. Tidningen Dagens Industris nätupplaga uppger att den före detta statsministern ska jobba som seniorrådgivare hos kommunikationskonsulten JKL, som jobbar i gränslandet mellan näringsliv och politik. Göran Persson börjar sitt nya jobb den 1 augusti 2007 och kommer att engageras i internationella och svenska uppdrag inom omvärldsanalys och samhällsfrågor, skriver TT.

Vd Anders Lindberg kallar det en "drömrekrytering för JKL".

- Göran Persson har en unik erfarenhet av internationell politik och EU, säger Anders Lindberg, VD för JKL Sverige. Göran Persson känner klimatfrågan, relationerna med Ryssland och välfärdssystemens utmaningar bättre än de flesta, säger Anders Lindberg.

– Det finns av tradition i Sverige väldigt få som arbetar i det här gränslandet mellan poltik och näringsliv och väldigt få personer som har erfarenheter från båda områdena. Det har varit till nackdel både för politiken, för näringslivet och för Sverige", säger Göran Persson till di.se.

Enligt pr-experten Paul Ronge har JKL kopplingar till moderaterna. De tre som startade byrån 1985 har alla moderat bakgrund: – De har försökt att ta in andra också, men prägeln är helt klart moderat, säger pr-experten Paul Ronge till aftonbladet.se.

Metrokolumnisten och debattören Göran Greider är besviken över Perssons nya jobbval. – Ansvaret för den som har varit partiordförande för socialdemokraterna sträcker sig längre än den tid man sitter på sin post. Det sprider sig en känsla att det är okej för höjdare att hoppa från det ena till det andra. – Jag tycker det är tråkigt. Om han nu inte avser att göra JKL till ett revolutionärt centrum och föra fram miljöfrågorna.

Göran Perssons före detta pressekreterare Anna Helsén jobbar sedan tidagere på JKL.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro