ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Got Event får böta efter Madonnakonsert

Fredrik Beckman · 20 Sep 2013
Uppdaterad 20 Sep 2013

Madonna spelade för högt på Ullevi i juli förra året. Nu får Got Event får böta en halv miljon kronor. Domstolen kräver att det kommunala bolaget i framtiden tar befälet över ljudnivåerna.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

När Madonna hade sin konsert på Ullevi i juli förra året var volymen över de tillåtna gränsvärdena. Miljö- och klimatnämnden i Göteborg tyckte att ansvaret för att de inte skulle göra det föll på Got Event, det kommunala arenabolaget som bland annat driver Ullevi och Scandinavium.

Det tyckte inte Got Event, som ansåg att det måste vara arrangörens, i det här fallet Live Nation, ansvar att Madonna och andra artister inte spelar för högt.

I första instansen i Mark- och miljödomstolen fick Got Event rätt.

Men Miljö- och klimatnämnden överklagade, och har nu fått rätt. Ljudnivåerna är Got Events ansvar. Därmed får Got Event punga ut med 500 000 kronor.

Domen kommer dessutom att få ytterligare konsekvenser för Got Event.

Mark- och miljödomstolen anser nämligen att Got Event i framtiden ”tar befälet över ljudnivån” genom att göra ljudmätningar under både soundcheck och under själva konserterna.

Märker man att ljudnivån är för hög tycker domstolen att Got Event ska kräva av den som har hand om ljudet att sänka. 

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro