ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GOT FINANS INGEN BOX

Stockholm Jonas Da Silva Larsson · 8 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Ännu syns ingen box

Nu startar fotbolls-VM men ännu gapar tv handlarnas hyllor tomma där de nya HDTV-boxarna skulle stå.

Det räcker inte med en HD-märkt TV för att kunna se fotbollen i marksänd HDTV. Det krävs även en speciell box, en box som inte finns på marknaden ännu. - De är beräknade att komma till Sverige i dag (fredag) men ännu vet vi inget, säger Johan Bobert, pressansvarig på Boxer. SVT och TV4 slog på trumman om fotbolls-VM i HDTV. Men trumslagen har ebbat ut. - Ja, det har tystnat lite på sistone. Kunderna fick ställa upp sig på en väntlista hos radiohandlarna för att få köpa en box men intresset har inte varit så stort som man tidigare trodde. - Medias intresse har varit stort men inte konsumenternas. De handlare Metro har varit i kontakt med räknar med att ha boxen tidigast på lördag, kanske.

Den planerade marksändningen av fotbollen i HDTV kommer att ske i begränsad omfattning. Man ska bo i Västerås, Uppsala, Stockholm eller på Gotland. Skälet till att sändningarna i det digitala marknätet inte sker i hela landet är att tillgången till lediga frekvenser är begränsad. Efter fotbolls-VM är det inte klart när HD-sändningar kan starta på allvar i det digitala marknätet. Det ser inte ut att bli någon fortsättning för HDTV-sändningar efter VM på något år. Så frågan är om folk vill betala för detta nu, säger Johan Bobert. - Vi kallar detta för testsändningar.

Fakta: SVT och TV4 kommer att sända fotbolls-VM 2006 som HDTV i en gemensam kanal. SVTs och TV4s HD-kanal kommer att vara tillgänglig via Canal Digital och i det digitala marknätet i begränsad omfattning. HDTV har upp till fem gånger mer detaljrikedom än de vanliga tv-sändningarna och lämpar sig särskilt bra för stora platta skärmar. Observera dock att även de måste vara HD-märkta.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Jonas Da Silva Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro