ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GOT INR: Hallå där..bastuflottare

Stockholm Lina Färm · 8 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hallå där… Kjell Andersson, som hyr ut en bastuflotte i sjön Halen utanför Olofström. Nu kräver Sjöfartsverket att han måste ha en sjöbefälsexamen.

Sjöbefälsexamen för en bastuflotte – hur långt tänker du åka med flotten? - Ja, jag rör mig nästan aldrig mer än 100 meter från stranden.

Sjön Halen har väl inte riktigt lika mycket trafik som Vänern? - Nej, verkligen inte. Det är en jätteliten sjö, man tar sig till andra sidan på en dryg timme om man åker i tre fyra knop. Den här sjöbefälsexamen kräver att man måste kunna radar och läsa sjökort, och jag kommer då aldrig att använda radar här och i Halen finns inte ens något sjökort.

Hur tror du att Sjöfartsverket har tänkt? – Ja, det kan man fundera på. Jag har ju redan gått kurser i sjösäkerhet och första hjälpen, jag har livvästar och kommunikationsutrustning ombord. Jag var i Göteborg på kurs och hoppade i Göta Älv med våtdräkt under vintern, vi tränade på att ta oss upp i livbåtar och bli upphämtade med helikopter. De andra på kursen skrattade ut mig när jag berättade om min verksamhet med bastuflotten.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Lina Färm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro