ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GOT INR: Hallå där..inkompetenta AMS

Stockholm Lina Färm · 8 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hallå där, Lars Sjöström, ställföreträdande generaldirektör på Arbetsmarknadsstyrelsen (Ams), som efter ett halvår efter regeringens mångmiljonsatsning på 8000 arbetslösa akademiker bara lyckats förmedla sex jobb.

Den här satsningen kostar 515 miljoner kronor, du tycker inte att det här är slöseri med skattebetalarnas pengar? - Men pengarna finns kvar på kistbotten, vi har bara bränt en liten del än så länge.

Men sex jobb på sex månader, hur är det möjligt? - I den här speciella satsningen har vi inte kommit längre. Annars jobbar vi med 60 000-70 000 akademiker och hittills under 2006 har 73 000 fått jobb. Regeringsuppdraget var att vi skulle arbeta med tillsammans med bemanningsföretagen, och om den ena partnern inte kan komma överens med den andre måste man skiljas åt, det är som i ett äktenskap.

Så arbetet har stått stilla i ett halvår? - Ja. Vi arbetar bra med bemanningsföretagen i vanliga fall, och parallellt med den här satsningen jobbar vi med övriga arbetsmarknaden. Regeringens jobbpaket innefattar hela 2006 och 2007, så vi vill inte stänga dörren redan nu.

Kan man förvänta sig att det händer något i fortsättningen, pratar ni ens med varandra? - Ja, det gör vi. Det har kommit semestrar emellan, men jo, vi pratar med varann.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Lina Färm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro