ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GOT INR: Hallå där..Vägverkets mystiska väglinjer

Stockholm Lina Färm · 8 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hallå där… Tommy Axelsson, informationsansvarig på Vägverket i Halmstad, där nya väglinjer signalerar förbjuden omkörning på långa raksträckor och tillåter omkörning i backkrön och vid dålig sikt.

Har trafikreglerna plötsligt ändrats eller? - Nej nej, vi vet inte varför det har blivit så här. Vi tycker att det är lite besvärligt, vi har ju ett visst ansvar, va. Allting kan ju hända med den mänskliga faktorn, men så här fel ska det aldrig bli.

Under en sträcka på sju kilometer tillåts nu omkörningar i backkrön. Är inte det rent trafikfarligt? - Jo, visst kan det vara det. Nu har vi bett mätkillarna att göra om det.

Är det semestervikarier som varit i farten? - Nej, det är bossen själv som har gjort det. Vi har bett honom att förklara sig för oss, och det ska ändras så fort som möjligt.

Har några bilister hört av sig än? - Jo, visst har de det, och ett flertal av våra egna medarbetare också. De har precis som oss menat att väglinjerna ska vara tvärtom. Det här är första gången det här händer.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Lina Färm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro