ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Göteborg har mest prostitution i landet"

Erik Nordin · 8 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Polisen gör nu en satsning i Rosenlund för att minska sexhandeln.

Polisen gör nu en satsning i Rosenlund för att minska sexhandeln. Foto: Lena Garnold


• Allt fler personer lagförs för sexköp i Stockholm I Göteborg är domar mildare trots uppgifter om att prostitutionen ökat dramatiskt • Nu inleder Göteborgspolisen en ny satsning i Rosenlund

klar

Artikellänk är kopierad

I Stockholm har polisen fått ökade resurser för att sätta fast sexköpare. Det har gett resultat. Ett 20-tal personer är misstänkta för sexköp efter polisens tillslag de senaste veckorna i Stockholm. – I sommar har vi gjort fler tillslag än tidigare. Vi har sett fler tjejer på gatan, säger Jonas Trolle, kriminalinspektör på citypolisens kommission för människohandel i Stockholm.

I Göteborg inleddes på måndagen en särskild satsning för att stoppa gatuprostitutionen. Enligt Bosse Svennecke på kommunens gatuprostitutionsgrupp är situationen värre än någonsin. – Vår uppfattning är att Göteborg har mest prostitution i landet, säger han. – Framförallt ser vi en ökning av fattiga kvinnor från Västafrika och försäljningen är till stor del koncentrerad kring Rosenlund.

Stefan Kristiansson är chef för citypolisen i Göteborg. Han delar uppfattningen om att prostitutionen kan ha ökat kraftigt. – Ja, vi har fått indikationer på att det har ökat i Rosenlund, säger han.

I den nya satsningen ska polisen kontrollera trafiken, men även kvinnorna i Rosenlund. – Nu ska vi kontrollera all trafik som kommer in och ut vid Rosenlund för att på så vis störa verksamheten. Samtidigt kontrollerar vi om kvinnorna eller flickorna har papper för att vara i landet.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Nordin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro