ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Göteborg kan bli först med operationer på lik

Valerie Kaspersen · 22 Aug 2018
Uppdaterad 22 Aug 2018
Kursen startar 23 augusti.

Kursen startar 23 augusti. Foto: Maxpixel


På torsdag ska man för första gången använda donerade kroppar i undervisningen för kirurger.

klar

Artikellänk är kopierad

De donerade kropparna kommer att användas under en kurs för kirurger med start 23 augusti, rapporterar Dagens Medicin. Det är ett samarbete mellan Sahlgrenska universitetssjukhus, Svensk kirurgisk förening och medicinteknikföretaget Olympus.

– Det gagnar så klart patienterna om kirurger är så vältränade som möjligt. Det finns flera fördelar med mänskliga preparat, men hittills har svenska kirurger oftast fått åka utomlands för sådana kurser. Och import av likdelar har ansetts etiskt tveksamt, säger kirurgen Magnus Kjellman till Dagens Medicin.

Magnus Braide, anatomiprofessor och föreståndare för kirurgiskt anatomiskt träningscentrum vid Sahlgrenska universitetssjukhuset och Sahlgrenska akademin, ser fram emot premiären.

– Det känns bra att processen är i gång. Vi hoppas detta kan bli starten på en mer utbyggd verksamhet i resten av landet, säger Magnus Braide till Dagens Medicin.

klar

Artikellänk är kopierad

Valerie Kaspersen
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro