ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Göteborg röjer upp efter oväder

Edvin Gepertz · 29 Nov 2011
Uppdaterad 29 Nov 2011
Rörläggare Tobias Åkerblad och Fredrik Käll tar bort elementen vid renoveringen av den nedblåsta fasaden på HCJ-huset på Backaplan.

Rörläggare Tobias Åkerblad och Fredrik Käll tar bort elementen vid renoveringen av den nedblåsta fasaden på HCJ-huset på Backaplan. Foto: Christina Blom


Skador för miljonbelopp av stormen I går städade Göteborg upp i förödelsen. SMHI: Fortsatt blåsigt närmaste dagarna.

klar

Artikellänk är kopierad

Fasaden på ett köpcentrum på Backaplan måste repareras, omkring 25 träd röjas bort och granen på Gustav Adolfs torg fick sättas på plats igen. Dagen efter stormen gick åt till att reparera och ställa i ordning. På park- och naturförvaltningen jobbade 60 personer med att röja upp omkullblåsta träd och nedblåsta grenar. – Vi röjer i stort sett samtliga områden i staden, säger Lena Jakobsson, enhetschef på parkavdelningen. Flera av de stora försäkringsbolagen har också haft fullt upp. Söndagens oväder orsakade många extra samtal. Vid lunchtid i går hade If fått in skadeanmälningar på omkring en miljon kronor och Länsförsäkringar runt 2,5 miljoner kronor. Men försäkringsbolagen Metro varit i kontakt med uppskattar att summorna kommer att öka. – Det har blåst ner en del träd som landat på byggnader, och en del bilar som fått träd eller studsmattor på sig. Vi väntar oss fler samtal under dagen och veckan, säger Björn Schedwin, skadechef på Länsförsäkringar. Även om den värsta stormen passerat kommer Göteborg få fortsatt blåsigt de närmaste dagarna. – Framöver kommer det fortsätta vara blåsigt, speciellt längs med västkusten, men betydligt lugnare än vad vi hade i går (läs i förrgår), säger Alexandra Ohlsson, meteorolog på SMHI. När räddningstjänsten i Göteborg summerade stormen räknade de till ett hundratal insatser, men inget långvarigt. Den mest omfattande skadan som rapporterades in var fasadskadorna på HCJ-huset på Backa-plan. I går förmiddag hade räddningstjänsten inga ytterligare stormjobb.

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro