ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Göteborg vann

TT · 28 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Scanpix/Montage


klar

Artikellänk är kopierad

IFK Göteborg är svenska mästare i fotboll. I den avslutande matchen vann laget med 2–0 mot Trelleborg.

Brommapojkarna vann med 1–0 mot Djurgården. I och med Göteborgssegern hade Kalmar ingen chans att gå ikapp IFK. Kalmar vann mot AIK med 2–0.

Storspelande Pontus Wernbloom blev en av guldhjältarna sedan han slagit in 2–0 till Göteborg i den 33:e matchminuten. Redan i den sjunde minuten kom ledningsmålet av IFK:s Tomas Olsson.

Göteborgs Stefan Selakovic

– Det känns underbart och fruktansvärt skönt. Jag var oerhört laddad och vi gjorde en jättebra match. 1–0 så tidigt var precis vad vi behövde, det var bara att tacka och ta emot. Och sättet vi gjorde det här på, och med året jag personligen har bakom mig, så känns det här jätteskönt, sade han till Canal Plus.

Selakovic friades för bland annat medhjälp till grovt försvårande av skattekontroll.

Året startade med mörka rubriker och rättegångsreferat.

Det blev trevligare efter hand för IFK Göteborg – guldlaget.

Därför vann IFK

Året startade med mörka rubriker och rättegångsreferat. Det blev trevligare efter hand för IFK Göteborg - guldlaget. Här har ni några av orsakena till att mungiporna numera pekar uppåt, i Göteborg:IFK vågade lita på ungdomarna.Få andra lag har så många unga nyckelspelare som IFK Göteborg. Vem trodde i våras till exempel att Gustaf Svensson skulle bli en så bra mittfältsspelare.Och Ragnar Sigurdsson, islänningen, som utländska proffsklubbar jagar. I våras var det "Vilken Sigurdsson?". Nu uppges Roma rycka i honom.IFK vågade pröva något nytt.Vem trodde att det skulle bli en så glimrande anfallare av elake försvarspelaren Pontus Wernbloom? När Marcus Berg försvann till Holland trodde många att han skulle ta IFK:s målskytte med sig.Så blev det inte, inte minst på grund av Wernbloom.IFK testade två gamla lirare som tränare.Både Jonas Olsson och Stefan Rehn hade erfarenhet som bitränade tränare, men ingen hade fått eget totalansvar förr. Det fick de i IFK och där finns förklaringen till att klubben både vågade satsa på ungdomar och möblera om i truppen. Det brukar alltid heta att det är spelarnas förtjänst när det går bra och tränarnas fel när det går galet.Det gäller inte Rehn och Olsson. De har visat spelarna förtroende och nu har de fått betalt i guld för det.Och till slut: Ett numera nästan bortglömt kapitel i elitfotbollen. Göteborg har varit förskonat från inre bråk. Inga kontraktstvister, inget uppslitande skällande i media.Det räckte så bra med det yttre bråket - det som ledde till åtal för höga klubbfunktionärer och fick Stefan Selakovic att varva fotboll med domstolsframträdanden i våras.Guldet är plåster på såren. 

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro