ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Göteborg vill inte böta för Madonnakonsert

Fredrik Beckman · 16 Okt 2013
Uppdaterad 16 Okt 2013

Kommunägda Got Event, som driver de kommunala arenorna i Göteborg, vill inte böta 500 000 kronor för att ljudet var för högt när Madonna spelade på Ullevi 4 juli förra året. Därför vill man få saken prövad i Högsta domstolen.

klar

Artikellänk är kopierad

Göteborg går till Högsta domstolen för att slippa böta för ett alltför högt jud under Madonnas framträdnde på Ullevi den 4 juli förra året.
Göteborg går till Högsta domstolen för att slippa böta för ett alltför högt jud under Madonnas framträdnde på Ullevi den 4 juli förra året.Foto: Thomas Johansson/TT

Det är Mark- och miljödomstolen som tidigare beslutat att Got Event ska betala den halva miljonen. Dessutom menar Mark- och miljödomstolen att Got Event måste ha bättre koll vid framtida konserter. Bland annat genom att mäta ljudet både under soundcheck och själva konserten.

Got Event anser att de inte är ansvariga eftersom de hyr ut arenorna till externa konsertarrangörer. I fallet med Madonna var det Live Nation som arrangerade.

LÄS MER: Got Event får böta efter Madonnakonsert

klar

Artikellänk är kopierad

Fredrik Beckman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro