ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Göteborgare kör mest miljövänligt

Andreas Nordh · 28 Apr 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

BÄST. Under förra året var 29 procent av alla nyregistrerade leasingbilar i Göteborg miljövänliga. Det är bäst i landet.– Med tanke på att det inte finns några biltullar i Göteborg är det högst anmärkningsvärt, säger Pia Lindhe på GE Capital Solutions som står bakom undersökningen.

I Stockholm som har biltullar runt staden – där miljövänliga bilar slipper betala – var ändå bara 25 procent av de nyregistrerade leasingbilarna miljövänliga.

Sämst av storstäderna i landet är Malmö där siffran är 18 procent. Någon förklaring  till varför Göteborgs företag verkar satsa mer på miljön än resterande landet kan inte Pia Lindhe ge.– Det är svårt att säga. Vad som är tydligt är i alla fall att miljöbudskapet har gått hem i Göteborg.

Enligt färsk statistik från 2008 verkar trenden hålla i sig. Hittills i år går 44 procent av de leasade bilarna i Göteborg på miljövänligt bränsle.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Nordh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro