ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Göteborgare utsedd till Årets barnklädesdesigner

Peter Löwendahl · 19 Nov 2013
Uppdaterad 20 Nov 2013
Göteborgare utsedd till Årets barnklädesdesigner – Det finaste pris du kan få som barnklädesdesigner i Sverige. Det säger Hanna Clavegård om Mamas pris till Årets barnklädesdesigner.

Göteborgare utsedd till Årets barnklädesdesigner – Det finaste pris du kan få som barnklädesdesigner i Sverige. Det säger Hanna Clavegård om Mamas pris till Årets barnklädesdesigner. Foto: Lena Garnold


Göteborgska Hanna Clavegård är Årets barnklädesdesigner, för de kläder hon ritar till egna märket I Dig Denim, inspirerad av klipporna längs västkusten.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är tidningen Mama som delar ut priset Årets kläddesigner. 

– Det är jättestort! Dels äran att få ta emot priset som designer, dels att det lyfter varumärket. Och det ska bli jätteskönt att tala om det, det har varit hemligt nu i fyra veckor!

Hon startade I Dig Denim 2009 och fick på fyra månader ut sina första fyra plagg i butik. I dag har märket mellan 30 och 35 plagg i 80 butiker i över 15 länder. Framgången handlar, tror Hanna Clavegård, om att hennes kläder inte är till flickor eller pojkar – utan till barn.

– Vi har några modeller som är något mer tjejiga med mer stretch och tajtare. Men de största modellerna vi har säljer vi lika mycket till tjejer och killar. Och i butikerna hänger allt ihop, det är inte en avdelning för tjejer och en för killar, säger hon. 

Juryn motiverar att Hanna Clavegård får priset så här: "När det varken fanns coola eller sköna jeans åt barnen unisexdesignade Hanna Clavegård dem själv. Efter bara fyra år säljs I Dig Denim i 15 länder. Vi diggar dig till tusen, Hanna!"

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro