ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Göteborgarna ska knäcka tre gamla världsrekord

Edvin Gepertz · 26 Aug 2011
Uppdaterad 26 Aug 2011
Studenter på Handelshögskolan i Göteborg ska försöka slå tre olika världsrekord i morgon. Bland annat ska de dansa regndans i minst 5 minuter. I går övade de inför regndansen. Här Rebecka Carlström, Nadja Zabouj och Tova Sundström.

Studenter på Handelshögskolan i Göteborg ska försöka slå tre olika världsrekord i morgon. Bland annat ska de dansa regndans i minst 5 minuter. I går övade de inför regndansen. Här Rebecka Carlström, Nadja Zabouj och Tova Sundström. Foto: Lena Garnold


En proppfull buss, rekordmånga rockringar och världsrekord i regndans. Räkna med nederbörd på lördag när Göteborgsstudenter försöker skriva in sig i Guinness rekordbok.

klar

Artikellänk är kopierad

Glöm studieplanen, kursböckerna och andra förberedelser inför terminsstarten – Handelshögskolans nya elever har viktigare saker för sig. På lördag hoppas Göteborgs blivande ekonomer, jurister och statsvetare kunna skriva in sig i historieböckerna och ta plats bredvid världens största pruttkudde, världens kortaste tonåring och mannen som stoppat flest sugrör i munnen på en gång. Guinness rekordbok är målet. – Vi satt och spånade och så var det någon som kläckte en jäkligt grym idé, säger Johan Brunedal i nollningens projektgrupp. Efter att över 500 elever anmält sig till årets nollning insåg de att det fanns stor potential att sätta ett rekord som kräver många människor. På Valhalla IP ska de därför försöka sätta tre olika världsrekord: flest personer i en buss på samma gång, flest människor att dansa regndans och flest personer att rocka rockring ihop. – Vi ville göra något som alla kunde vara med på, säger Jennie Helldal från projektgruppen.

Då kan vi vänta oss regn i Göteborg på lördag då? – Ja, förhoppningsvis. Det är väl den enda dagen vi hoppas på regn.

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro