ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Göteborgs 3 bästa brunchkrogar

Emerentia Leifsdotter Lund · 22 Feb 2019
Uppdaterad 22 Feb 2019
Här hittar du Göteborgs bästa brunch.

Här hittar du Göteborgs bästa brunch. Foto: Unsplash


Brunch, denna kombination av frukost och lunch, finns det gott om i Göteborg. För vem vill inte drömma sig bort lite extra en helt vanlig helgdag mitt i livet? Metros krogskribent Emerentia Leifsdotter Lund listar här sina tre favoriter.

klar

Artikellänk är kopierad

Restaurang Norda

Det bästa med brunch på hotell är kanske att du har fått sova hemma, men ändå kan lyxa till det med allt vad en riktigt stor hotellfrukost innebär. Och dessutom sitta länge utan stress över att checka ut. På Clarion Post kan du slå dig ner länge, glömma av att det finns en centralstation precis utanför och bara koppla ner.

Det märks att de har ett lika starkt kök som konditori och bageri. När hotellets restaurang Norda kör brunch så ingår en varmrätt, men egentligen är det bufféerna du vill åt: förrätts-, efterrätts- och juicebuffén! Stället har utsetts till världens bästa brunchställe av tidningen The Mirror. Och ja, väljer du gnocchin är det kanske sant.

Drottningtorget 10411 03 Göteborgrestaurangnorda.se

Gazette

Åh, ett gäng smårätter tänker du, och så beställer du en Bloody Mary, virgin om du så önskar, och så tar du bort kalkonen på Eggs Benedict och så väljer du torsken, och kanske till och med lite cheddar-pommes. Och så blir du alldeles proppmätt för rätterna är inte så små som du trodde först. Och så går det en vecka och allt du tänkt på är just den där Eggs Benedicten. För gud, så bra och riktigt brunchiga de här äggen är!

Se till att vara i tid på söndagarna dock, för kökschefen Anna Bengtsson och hennes gäng stänger redan klockan 18 och du vill njuta länge. Dessutom serverar de kaffe från Guldgloben-vinnaren Gringokaffe. För den obeslutsamme är det bara att ge kocken all makt och köra på kockens val. Det blir aldrig fel det heller.

Esperantoplatsen 5411 19 Göteborgzamenhof.se

Boulebar Rosenlund

Brunch med sysselsättning är ändå någonting helt annat än bara brunch. På Boulebar kan du välja mellan två olika alternativ, antingen tar du en mer klassisk tidig brunch mellan 10 och 15, med upplägget: en huvudrätt och sedan en buffé av desserter. Eller så tar du en sen våffelbrunch mellan 15 och 18, vilket är som ett urhärligt bröllop utan de tråkiga gästerna.

För vem vill inte ha just bara det bästa? Bonus är att du för bara 100 kronor dessutom får spela boule. Obegränsat med våfflor, glass och andra tillbehör, och så sport då. Kanske går det att dra på friskvårdsbidraget? Det vore någonting. Den klassiska brunchen går också att få med boule, och då kalasar du på ett gäng rätter, en brödkorg, eller ja, själva innehållet i brödkorgen, och en dessertbuffé.

Rosenlundsgatan 8411 20 Göteborgboulebar.se/rosenlund

Emerentia Leifsdotter Lund

klar

Artikellänk är kopierad

Emerentia Leifsdotter Lund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro