ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Göteborgs fem bästa badplatser

Jesper Lögdahl · 2 Jun 2017
Uppdaterad 2 Jun 2017
Smithska udden är en av badplatserna du inte ska missa.

Smithska udden är en av badplatserna du inte ska missa. Foto: Goteborg.se


Nu rullar sommaren in! Så ta på dig badkläderna och åk och plaska i vattnet. Här tipsar Jesper Lögdahl om några av Göteborgs trevligaste badplatser.

klar

Artikellänk är kopierad

Fiskebäck

Det här badet ligger alldeles utanför Fiskebäcks Hamn i västra Göteborg och är en personlig favorit. Det är en mindre sandstrand där det som oftast är barnfamiljer som håller hus, men det finns gott om klippor och gräsplättar där det går bra att sitta. Och just klipporna passar kanske bäst för den som inte vill bada till tonerna av plaskande barn. Tänk dock på att vara där tidigt för det blir lätt fullt.

Smithska udden, Smithska vägen 48Smithska udden, eller Smitten som den också kallas, ligger i Västra Frölunda. Det är ett klippområde med stränder och gräsytor. Här kan du hoppa i vattnet, men du kan även skicka ungarna till en lekplats om de tröttnar på att bada. Här finns även ett område för den som vill bada naken. Här håller nämligen naturisterna till. De brukar befinna sig på ”Smittens” sydvästra del som kallas Rälsen. Så ett tips är ju att kolla upp detta om du föredrar att bada med människor som har kläderna på.

Lillebybadet, TorslandaDet här är en liten sandstrand med omgiven av en stor gräsyta, i övrigt är det klippstrand och det ligger inom ett stort naturområde. Badet ligger i anslutning till Nordre Älvs mynningområde och passar alla, dock inte hunde. Här råder nämligen hundförbud under perioden 1 maj – 15 september. Här finns det även hopptorn och badstegar. Kiosk finnes också samt en servicebutik vid campingen.

Askimsbadet, Hults sörgårdsvägDet här är en omtyckt långgrund sandstrand och passar den som vill göra annat än att bara bada. Här finns förutom kafé även möjlighet till att spela bangolf eller några matcher på volleybollplanen. Här finns det även fina och grillplatser och två lekplatser. Ofta väldigt mycket folk, men det är stort så ofta finns det plats.

Bratten, StyrsöVill man inte vara kvar på fastlandet så går det utmärkt att ta sig till Styrsö med båt från Saltholmen. Det kanske inte är den vackraste badplatsen eftersom du mest badar från en betongbrygga, men det finns både hopp och dymöjligheter och sen ligger det ju i skärgården för Guds skull, vilket är både mysigt och vackert. Man ser många fina båtar som puttrar förbi. Håll koll när sista båten går hem bara. Så ni inte blir kvar.

Av Jesper Lögdahl

klar

Artikellänk är kopierad

Jesper Lögdahl
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro