ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Göteborgs teknikföretag lyckas locka kvinnorna

metro · 14 Apr 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I storföretagens styrelser minskar andelen kvinnor. Men hos inkubatorn Chalmers innovation ökade förra året antalet nyanställda kvinnor med 27 procent. – Nu står rekryteringarna av kvinnor för nära hälften av alla nyrekryteringar, något som vi tidigare aldrig kunnat uppvisa, säger Petra Palmgren Lindwall, ansvarig för rekryteringar vid Chalmers Innovation.

Företagsinkubatorn som hjälper forskare och andra att kommersialisera sina idéer startar 8–10 nya teknikbaserade tillväxtföretag varje år. Sedan tre år arbetar de med ett koncept kring organisationsutveckling, vilket bland annat innefattar stöd vid rekrytering. – Där har vi tryckt på att mångfald i bolag vad gäller kön, etnicitet och ålder ger dynamik och bättre möjligheter till tillväxt, säger Petra Palmgren Lindwall.

De har också haft flera workshops med temat "mixat är bäst". – Där vi lyfter fram att mixen av individer är en del av framgångsfaktorerna för ett företag. Det kan vara en av bakgrunderna till det resultat som vi nu kan se, säger Petra Palmgren Lindwall.

Att bolagen går bra visar sig också genom att inga företag i inkubatorn har behövt säga upp personal under fjolåret, trots rådande lågkonjunktur.– I tider då andra företag drar ner i verksamheterna, så ser vi till vår glädje, fortfarande samma anställningstakt som tidigare i våra företag.    

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro