ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Göteborgspolisen begär nationell hjälp

Madeleine Korneliusson · 5 Sep 2013
Uppdaterad 5 Sep 2013

Två döda i skjutning på Hisingen i natt. Nu begär polisen i Göteborg nationell hjälp för att komma till rätta med skjutningarna. – Vi har för många ouppklarade ärenden just nu, säger polisens presstalesman Björ Blixter.

klar

Artikellänk är kopierad

Klockan 11.30 under torsdagsförmiddagen kommer det att hållas en presskonferens på polishuset i Göteborg.

Den senaste tiden har de ouppklarade skjutningarna hopat sig i Göteborg och allt för många ärenden är ouppklarade.


– Vi har i dag begärt nationell hjälp med förstärkning från alla polismyndigheter för att komma åt den här typen av brott. Vi har för många ärenden just nu som är ouppklarade, säger polisens presstalesman Björ Blixter.De senaste åren har skjutningarna ökat i Göteborg. 2011 skedde 24 bekräftade skjutningar i Storgöteborg, förra året 33 och hittills i år redan 28 stycken skjutningar. Den senaste i går natt då två män, 17 och 28 år gamla, sköts ihjäl med flera skott i hörnet av Sommarvädersgatan och Väderilsgatan på Hisingen.– Det är en oroväckande ökning. Det finns en attityd bland unga kriminella i Göteborg att istället för att hota bara skjuta verkningseld på gatan istället. Det är en oroande utveckling, säger Björ Blixter. Nu vill Göteborgspolisen få nationell förstärkning i hela arbetskedjan. Från brottsförebyggande verksamhet till utrednings- och spaningsverksamhet och underrättelseverksamhet.  – Det här innebär inte att vi är dåliga på den här typen av utredningar i Västra Götaland. Vi är tvärt om kända nationellt i Polissverige för att vi är duktiga på den här typen av ärenden och har en hög uppklarningsprocent. Vi är inte underbemannade, men vi har ett för stort inflöde av ärenden just nu, säger Björ Blixter. – Vi måste sätta stopp för detta och försöka vrida detta rätt.Texten uppdateras.

klar

Artikellänk är kopierad

Madeleine Korneliusson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro