ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GOT:Hallå Frank Andersson

Stockholm Susanna Mattsson · 6 Jun 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hur går det egentligen med köerna? – Nu har vi bara 21 barn kvar som köat i mer än fyra månader till alla förskolar i sin stadsdelsnämnd. Lagen om förskolegaranti kom 1994, och sedan dess tror jag inte vi har varit så nära någon gång.

Varför finns köerna överhuvudtagit? – Göteborg som stad växer med cirka 4000 personer per år. Särkilt i de stadsdelar dit det flyttar många barnfamiljer blir det problem, som till exempel Torslanda och Lundby.

Vad behövs då? Mer pengar? – Det är inte pengar det brister på, utan snarare lokaler. Men nu har vi bra tryck på organisationen.

Jaha? – Det problem vi haft är att vi aldrig har varit ikapp. Men när vi väl har nått dit är det bara att köra på.

Faktaruta: Den 30 april 2006 köade totalt 1 193 till en dagisplats, varav 804 väntat mer än fyra månader. Av dem kan 545 tänka sig mer än en förskola eller dagbarnvårdare i sin stadsdel. En tredjedel har fått erbjudande om en plats men tackat nej till den. Ytterligare en tredjedel köar endast till en förskola i sin stadsdel.

AMANDA JOHANSSON

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro