ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GOTINR En röst räckte för Sd "Pappa ville skämta lite med mig"

Stockholm Hanna Göransson · 28 Sep 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

En röst. Det räckte för att Jonas Larsson från Vårgårda skulle få en plats i kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna. Men den 20-årige truckföraren tänker låta sin plats stå tom. - Jag har aldrig intresserat mig för politik. Det är inget jobb för mig, säger han. Enligt Sverigedemokraternas pressekreterare Mattias Karlsson hade partiet inte räknat med något mandat i Vårgårda. Partiet hade inte ens anmält några kandidater till kommunvalet. Att Jonas Larsson fick platsen beror på att hans pappa skrev upp hans namn på en röstsedel för Sverigedemokraterna. - Han ville skämta lite med mig men han trodde inte att det skulle gå så långt, säger Jonas Larsson. - Jag är inte medlem i partiet och vill inte bli ihopkopplad med Sverigedemokraterna. Hur ska du hämnas på din pappa? Har du skrivit upp honom på någon lista? - Det kommer om fyra år. Sverigedemokraterna har liknande problem på ett flertal kommuner i landet. Enligt Mattias Karlsson handlar det om 25-30 kommuner där man saknar representation. - Det är ett angenämnt problem men det är synd att väljarna inte blir representerade, säger han. Nu arbetar partiet med att kontakta de personer som har blivit uppskrivna. Men än så länge har Sverigedemokraterna inte hört av sig till Jonas. Peter Ekholm, ordförande i västdistriktet känner inte till Jonas Larsson sedan tidigare men säger till Metro att han har försökt nå honom. - Han är inte medlem men jag vill fråga honom vad han har tänkt sig för framtiden. Hanna Göransson [email protected]

Fotnot. Sverigedemokraterna fick totalt 143 röster i Vårgårda kommun. Platsen stod först mellan Jonas och ytterligare en kandidat men den personen var inte folkbokförd i Vårgårda vilket är ett krav för att bli invald. Bildtext: Jonas Larsson låter sin plats i kommunfullmäktige stå tom. Han väljer att intresera sig för sina bilar istället.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Hanna Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro