ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GOTINR Hallå där! Kenneth G Forslund

Stockholm · 18 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hallå där Kenneth G Forslund, riksdagsledamot(s) och republikan, som anordnat en folkomröstning på sin hemsida om han ska gå på riksdagens kungamiddag eller ej.

Varför en folkomröstning, är det inte ditt jobb som politiker att kunna fatta svåra beslut? – Jo, det är det men jag tycker att det är intressant att höra vad allmänheten tycker. Vilken typ av omröstning är det, rådgivande eller beslutande? – Den är rådgivande. I sista hand är det jag som bestämmer. Hur många har engagerat sig och röstat? – Senast jag var inne och kollade var det 69 personer som röstat. Vad är ställningen nu? – Det är en förkrossande majoritet för att jag ska gå. Det finns säkert flera tankar bakom det. Vissa tycker att man måste verka inom det system som råder. Vissa är mer krassa och tycker inte man ska tacka nej till en god middag. Vad hoppas du själv på för resultat? Är det så att du hemskt gärna vill gå och egentligen bara vill ha folkets godkännande? – Nej, jag är väldigt kluven. Det är därför jag lagt ut frågan. Jag har varit på en sådan här middag tidigare. Då såg inte ens kungen helt bekväm ut. Han tyckte väl det var långtråkigt att skaka hand med alla riksdagsledamöter. Men nu vet jag vad det är i alla fall. Kommer det att bli fler omröstningar på sidan? – Ja, jag kommer att lägga ut aktuella frågor för att få igång en diskussion. Det leder även till att jag får kontakt med människor som mejlar. Nu har jag till exempel blivit erbjuden att låna ett fickur om jag bestämmer mig för att gå på middagen.

Johanna Ohlson

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro