ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GOTINR Hallå där... mannen med fotboja KILLEN HADE INGEN BILD!!!!!

Stockholm Patrick Ekstrand · 8 Maj 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Hallå där... Kjell Carlsson på Kriminalvården som har testat elektroniska fotbojor på intagna som sitter inne. Tidigare var den accessoaren bara förunnad intagna med frigång.

>> Hur har det gått? – Vi är mycket nöjda med resultatet. Vi har testat systemet på Kolmårdsanstalten som är en väldigt öppen anstalt med mycket gott resultat.

>> Vad finns det för fördelar med systemet? – Framför allt bidrar det till att legitimera den här typen av öppna anstalter. Vi behöver inte staket, brytsäkra dörrar och okrossbara fönster för att garantera atty de intagna inte rymmer. Det sparar pengar eftersom anstalterna blir billigare att bygga och vi behöver inte lika mycket personal.

>> Finns det några fördelar för de intagna? – Ruint alla öppna enheter florerar alltid rykten att folk rymmer och begår inbrott eller stjäl bilar. Fotbojorna fungerar som ett alibi för de intagna.

>> Så ni införde inte fotbojor på grund av alla rymningar? – Nej, folk kan ändå rymma om de vill. Det här fungerar bara eftersom fångarna vet att de får det sämre och kommer till en mindre öppen anstalt om de rymmer. En annan fördel är att personalen inte behöver räkna huvuden fyra gånger om dagen, vilket brukar ta tid.

>> De senaste rapporterna säger att svenska skolelever är dåliga på matte. Det kanske var därför ni införde fotbojor, så att det blir lättare att rekrytera personal? – Ha ha. Nej, men det kan man också räkna in som en fördel... även kvarsittare kan jobba på anstalt.

klar

Artikellänk är kopierad

Stockholm Patrick Ekstrand
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro